Werkwijze Onderwijs / Gezondheidszorg

Hoe werkt  mediation in de zorg en het onderwijs?

Zorg- en onderwijsmediation in 3 stappen:

1 - Intakegesprek
Is er een onderwijsgeschil of een conflict in de zorg, dan begint de mediation met een persoonlijk intakegesprek.. Dit is een één op één gesprek met de mediator, waar je over de situatie kan vertellen en waarin de mediator uitleg geeft over mediation. Na dit gesprek worden de gezamenlijke mediationbijeenkomsten gepland. 

Geheimhoudingsplicht
De intakegesprekken vallen, net als de mediationgesprekken, onder de geheimhouding van de mediator. De bemiddelaar deelt de inhoud van het intakegesprek niet met de andere deelnemers tenzij je hiervoor toestemming geeft.

2 – Gezamenlijke mediationgesprekken
Vóór aanvang van de eerste bijeenkomst stuurt de mediator een mediationovereenkomst met daarin de voorwaarden van de mediation waaronder de geheimhouding en de vrijwillige deelname. Onze gespecialiseerde mediator is uiteraard onafhankelijk en zorgt dat ieder aan het woord komt en de belangen zichtbaar worden. Gemiddeld zijn er 2 of 3 mediationgesprekken voldoende om tot een voor ieder aanvaardbaar resultaat te komen.

3 – Vastleggen afspraken
Zijn er oplossingen gevonden, dan verifieert de gespecialiseerde mediator of er voldoende draagvlak is en of alle punten op tafel zijn gebracht. In samenspraak worden de oplossingen vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst die door alle deelnemers aan het eind van de mediation wordt ondertekend. 

Meer informatie over mediation in de zorg en onderwijs? Neem contact met ons op en laat je adviseren door een specialist op dit gebied. 

Share by: